Valpar 2020

Zingo
Zingo

K-kullen

Väntas i påsk

J SE VCH
< Starmaids All In

“Zingo”
x
SE J(Rå)CH SE UCH
Klocksberg's Guess Who >
"Suki"

Suki
Suki
Suki är ett energiknippe som jagade suveränt redan första hösten och hade drevtider på drygt 90 minuter vid 8-9 månaders ålder. Hon driver rådjur i stort sett tapptfritt, är ärlig med bra nyansering och hörbarhet och har en frekvens på 80-90 skall/min. Hon håller en hastighet på ca 8 km/h och får oftast djuren att bukta väldigt fint. Suki föredrar rådjur men har även drivit till pris på hare. Hon har en enorm jaktlust och blev färdig jaktchampion på fyra starter. Utställningsmässigt har hon flera BIR- och BIM-placeringar. Hon är även BIG-placerad och har erövrat CACIB och Nordiskt Cert. På Svenska Beagleklubbens Clubshow 2018 blev hon bästa tik av ca 40 st och placerades på en fjärde plats över årets utställningshund.
Hon blev färdig utställningschampion på tre raka starter.

Suki har en tidigare valpkull där en del av valparna började driva rådjur, hare och/eller räv så tidigt som vid 4-5 månaders ålder. De har fortsatt att utvecklats fint under hösten och några har lyckats driva djur i pass. En av valparna, Juno, finns kvar här på kenneln och jag är mycket nöjd med henne hittills. Hon har hög energi, stor jaktlust, ett mycket hörbart tätt skall och har drivit både rådjur och hare under hösten.

Zingo är en ung mycket lovande hane som jag tror matchar Suki väldigt bra. Jaktmässigt är han lika tidig som Suki var, med stor jaktlust, hög energi, långa drevtider och ett bra hörbart skall. Han drev rådjur full tid redan under första säsongen när han var 8 månader gammal. Han har hunnit starta ett jaktprov under hösten och är föreslagen ett förstapris på rådjur i unghundsklassen. Han är även en mycket bra spårhund och erövrade titeln viltspårchampion på ett fåtal starter. Zingos far och farfar har lämnat ett skall hos sina avkommor som verkligen tilltalar mig, och som jag vill bygga vidare på. Exteriört är han en kompakt maskulin hane med fin benstomme, mycket fint huvud och rena färger. Han har fått Excellent båda starterna på utställning.

Här förväntas trevliga valpar som tidigt jagar med stor jaktlust, har ett tätt hörbart skall och utmärkt exteriör. Beaglar som har goda förutsättningar för att bli champion både inom jakt, viltspår och utställning. 
Hershey
Hershey

L-kullen
Planeras under vår/sommar

SE J(RÅ)CH SEUCH DKUCH NOUCH SE V-19
< Tashwoulds Chocolate Effect
”Hershey”
x
SE VCH
Sahejo's Third Time Lucky >
”Lava”

Lava

Hershey blev jaktchampion på tre starter och har genomgående höga poäng på momenten skall/hörbarhet samt skall under drev. Det har även visat sig genom tidigare valpkullar att han nedärver ett otroligt bra skall. Han har flera avkommor som är dubbelchampion, efter olika tikar. Jag har en avkomma kvar efter honom själv, Suki, och kunde inte vara mer nöjd med hennes jaktlust och drevsätt. Hershey blev även utställningschampion på sina tre första försök och är nu champion i tre länder. Han är även svensk vinnare 2019 och BIG-placerad.

Lava visade tidigt på stor självständighet och jaktlust i skogen och jagade bra redan som junior. Hon driver både rådjur, hare och räv med bra skallgivning och drevsätt. Hennes säsonger har varit lite korta då hon bor i Boden, så något jaktprov har inte hunnits med innan föret har blivit för dåligt. Hon startade ett som hon blev tvungen att bryta pga skarpt före. Något hon däremot får ägna mycket tid åt är viltskador. Hon står för stor del av eftersöken i hennes närområde och löser det med bravur. Hon blev Svensk Viltspårchampion på tre raka starter. Exteriört är det en liten tik med fina proportioner som har CK och BIR på utställning.

Här förväntas trefärgade valpar med utmärkt exteriör, stor jaktlust och ett mycket bra, hörbart skall. 

Tidigare kullar

2019

J-kullen
Född 2019-05-27
7 Valpar (4+3)

SE J(RÅ)CH SE UCH SE JV-14-15
 < Maliwick's El Oh El
x
SE J(RÅ)CH SE UCH
Klocksberg's Guess Who >

I-kullen
Född 2019-05-18
6 Valpar (2+4)

SE J(RÅ)CH SE UCH
< Maliwick's Caps Lock
x
SE JV-13 SE V-13
Fonteposca's Fashion Label >

2017

H-kullen
Född 2017-05-22
7 valpar (4+3)

SE VCH SE JV-12 He JV-12
< Alotorius Old Glory X-Factor
x
SE JV-13 SE V-13
Fonteposca's Fashion Label >

2016

G-kullen
Född 2016-03-10
6 valpar (0+6)

J SE UCH NO UCH DK UCH
< Tashwoulds Chocolate Effect
x
SE V-13 SE JV-13
Fonteposca's Fashion Label >

2015

F-kullen
Född 2015-08-02
8 valpar (7+1)

C.I.E DKUCH RLD-N NORD V-14 NORD V-10 NORD JV-10 NO V-12
<  Ob-La-Di's Freiherr Von Richthofen
x

SE V-13 SE JV-13
Fonteposca's Fashion Label  >

2013

 E-kullen

 Född 2013-06-26
5 valpar (3+2)


J

< Klocksberg's Akita

x

 SE VCH SE JV -12 He JV -12

Alotorius Old Glory X-Factor >


D-kullen

 Född 2013-04-16

6 valpar (3+3)

 

< Lilla Kryckelängs Appel

x

Skrovelmyras Diesel >

C-kullen

2012-03-30

7 valpar (4+3)

e. J Tail Tip's Rulle V

u. J Klocksberg's Akita

B-kullen

2011-03-12

5 valpar (4+1)

e. Ob-La-Di's Freiherr Von Richthofen

u. Lilla Kryckelängs Appel

A-kullen

2010-03-29

6 valpar (2+4)

e. J Queen's Night From Elly's Pack

u. Lilla Kryckelängs Appel