Vilka är vi?

Jag som skriver på hemsidan heter Louise Nordgren, är 33 år gammal och arbetar till vardags som operationssjuksköterska på Gävle sjukhus. Jag bor på en gård på landet tillsammans med min sambo och våra två barn som är 6 och 4 år. En stor del av min fritid ägnar jag åt hundarna och jakten eftersom det är det intresset jag brinner för. Tillsammans med min mamma, Mona, startade jag Klocksberg's Kennel våren 2010.

 

Historik

Vi har erfarenhet av jakthundar sedan 1980 då första gråhunden införskaffades. På den tiden var det endast pappa som jagade med gråhunden. Efter några år köpte familjen ytterligare en gråhund, och mamma tog sedan jägarexamen 1997. Med två jägare till föräldrar har jag följt med ut i skogen så länge jag kan minnas, och när jag var 15 år fick jag också ta jägarexamen.

 

Hundarna

Genom åren har vi haft flertalet gråhundar som vi jagat älg med. Vi saknade en småviltshund och köpte en tax år 2002. Att jaga med småviltshund upptäckte vi var väldigt givande och år 2007 fick jag chansen att köpa min första beagle, Lilla Kryckelängs Appel "Aska". Att mitt val föll på beagle beror på att det är en bra storleksmässig ras som passar utmärkt att ha med både i skogen och på andra aktiviteter, och inte minst som en härlig familjemedlem.

 

Meritering
Historik

Det var i samband med att jag köpte Aska som tankarna på utställning och jaktprov uppstod. Vi hade tidigare gått några få utställningar med gråhundar och ett enda jaktprov. Gråhunden som startade på jaktprovet fick ett förstapris, men startades inte igen. Nästa gråhund vi köpte visade sig bli riktigt bra i skogen och under år 2008 startade vi på tre jaktprov, vilka resulterade i tre raka förstapris. Det som fattades för ett svenskt jaktprovschampionat var ett älgspårprov och en utställning där ett andrapris i kvalitetsbedömning var lägsta kravet. Under sommaren 2009 ställde jag ut gråhunden ett antal gånger vilket resulterade i att han blev både svensk jakt- och utställningschampion. 

 

Målsättning

Den goda starten på jaktprovs- och utställningskarriären satte ribban högt och är en bidragande orsak till att jag nu har höga krav på de hundar vi har. Det föll sig naturligt att starta kennel eftersom jag under hela mitt liv har varit omringad av djur på gården, och har växt upp i en jaktfamilj med ett flertal hundar. I början när vi jagade var det inte så noga med vilka hundar vi hade, alla hade inte ens stamtavla. Allt eftersom åren har gått har vi blivit mer och mer noga, och kraven på hundarna har höjts. Idag har jag kommit till en punkt där jag inte är nöjd med det utbud som finns. Jag tycker att en del viktiga egenskaper hos raserna går förlorade och vill därför kunna bidra med min kunskap inom avelsarbetet för att försöka bibehålla de egenskaper som är rastypiska, samtidigt som hundarna ska hållas friska och sunda. 

 

Kontaktuppgifter

Louise Nordgren

tel: 070-678 91 77 (sms:a gärna så svarar jag så snart jag kan)

louise_nordgren@hotmail.com


Spjutängsvägen 20

813 95 Torsåker

Mona Nordgren

tel: 070-294 22 13


Ol-Olsvägen 9

813 95 Torsåker

Här finns vi


GPS
WGS84: N 57° 58.3894', E 18° 59.0625'
Decimal: 57.9732, 18.9844